Aşa da ţară! După eliminarea Spaniei de la campionatul Mondial, regele şi-a dat demisia!

Regele Juan Carlos al Spaniei a abdicat, lăsând tronul fiului său Felipe, după ce echipa naţională de fotbal a suferit o înfrângere cu 2-0 în faţa reprezentativei statului Chile, lucru care înseamnă eliminarea de la Campionatul Mondial din Brazilia. Gestul său este un exemplu de onoare şi responsabilitate, într-o lume în care mediocritatea este tolerată excesiv şi ar trebui să fie şi un semnal puternic pentru instituţiile din România.

”Trebuie să privim cu responsabilitate acest rezultat negativ. Este nevoie de un management nou. Consider că este normal ca dacă echipa naţională ajunge din campioană mondială un fel de Chiajna a lumii, cineva de la vârf trebuie să demisioneze, iar eu îmi asum asta.”, a precizat fost rege Juan Carlos în decretul de abdicare.

Fostul prinţ Felipe, actualul Rege Felipe al Şaselea, susţine că îşi va numi curând noua echipă tehnică şi va începe imediat pregătirile pentru Campionatul Mondial din 2018. Felipe regretă, însă a declarat că se vede nevoit să-i taie tatălui său şi pensia specială de rege, dovedind o forţă morală tipic spaniolă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
19 iunie 2014 11:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult