Atleţii olteni, excluşi de la olimpiada de la Rio, pentru că la ştafetă insistă să alerge cu un praz

Participarea oltenilor la olimpiadă este incertă, susţine Comitetul Olimpic Internaţional. Deşi sunt imuni la virusul Zika, având capul mare din naştere şi din această cauză le mai rămâne blocat prin borcanele de murături, totuşi oltenii ar putea rata Rio 2016 din cauza unei chestiuni de specific local: prazul.

„Atenţie, nu e vorba de dopaj! Ne luară la ochi că de ce alergăm cu un praz la ştafetă. Cu ce îi deranjează pe ei? Să zică mersi că n-alergăm îmbrăcaţi în căluşari, cum facem la cursele din Oltenia”, explică Marian Coltea, atlet oltean. Oltenii spun că prazul e mult mai aerodinamic decât băţul clasic de ştafetă şi că ar trebui folosit de toată lumea.

Membrii Comitetului spun însă că ce-i deranjează e că oltenii mai şi mănâncă din praz în timpul cursei: “Unde o să ajungem, dacă cedăm presiunilor olteneşti? O să ne modificăm toate probele olimpice? O să avem aruncarea prazului şi săritura cu prăzina, cum vor oltenii?”, declară şeful Comitetului Olimpic Internaţional.

Oltenii spun însă că dacă vor fi excluşi îşi vor face o Olimpiadă paralelă, în Vâlcea, şi toţi cei care susţin cauza lor se pot antrena pentru Maratonul Olteniei (27 și 28 august), aflat deja la a patra ediţie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 iulie 2016 11:56
Citește mai mult despre: atletism maraton Olimpiadă olteni Rio 2016

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult