Ca să nu-și strice imaginea, muntenegrenii au făcut schimb de tricouri între ei

Meciul Muntenegru – România a consemnat un gest ce confirmă proverbiala onoare a popoarelor din fosta Iugoslavie. Jenați de caricaturile deghizate în fotbaliști pe care fuseseră nevoiți să le suporte 95 de minute pe lângă ei, muntenegrenii au evitat la final compromiterea imaginii și carierei. După ultimul fluier, jucătorii din Muntenegru s-au grăbit să facă tradiționalul schimb de tricouri între ei și nu cu pseudoadversarii români.

Totul a pornit de la ideea salutară a lui Mugosa. Într-un inspirat moment de solidaritate, marcatorul i-a sărit în ajutor colegului Radunovici, efectiv devastat de perspectiva de-a schimba tricoul cu Chiricheș. „Eram distrus, abia mă târam spre român, întrebându-mă cine dracu’ mă pusese să-i mai dau și craci lu’ agariciu’ ăsta, că acuma nu mai scăpam de el. Noroc cu Mugosa care-a venit țintă la mine în timp ce se dezbrăca. Exact la timp cât să schimbăm tricourile între noi și să ridic neputincios din umeri spre Chichișer ăla. Asta e, man, dacă ești la fel de-mpiedicat și penibil la schimbul de tricouri ca și-n meci… n-am ce-ți face.”, s-a confesat Radunovici ziariștilor.

Coechipierii au preluat ideea lui Mugosa și-au schimbat minute bune tricourile între ei, unii chiar de mai multe ori. În plus, ca să nu rămână niciunul de fazan și să schimbe forțat tricoul cu vreun român, ei au extins gestul de fair play și în zona vestiarelor, în parcare sau în rândul personalului auxiliar. Astfel, Vukcevic a reușit să prindă vesta reflectorizantă a unuia dintre stewarzi, portarul Mijatovic s-a bucurat ca un copil primind bluza vânzătorului de bilete, iar căpitanul Tomasevic se laudă pe net cu o adevărată raritate – salopeta paznicului șef de la turnicheți.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
6 iunie 2022 12:52
Citește mai mult despre: Nationala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult