Ce hoție! Messi a luat Balonul de Aur, deși trebuia să câștige Cărtărescu

Mircea Cărtărescu își dezamăgește – a câta oară? – conaționalii. Eternul candidat al României la cele mai înalte onoruri, titluri, distincții, premii sau trofee a ratat și Balonul de Aur, necalificându-se nici măcar pe lista scurtă. Deși, ca în fiecare an, specialiștii îl dădeau printre favoriți, casele de pariuri radiografiau postura sa de outsider cu o promoție inedită: la pariul „Cărtărescu ridică trofeul” câștigai un pogon de coceni, plus două canistre de cremă de corp.

Cei implicați în fenomen găsesc motive și explicații diverse pentru încă o nedreptate făcută României în competițiile internaționale. Ana Maria Prodan vede o problemă de reprezentare, Cărtărescu neavând impresarul potrivit: „Dacă semnează cu mine, în doi ani îl transform din candidat în laureat. Că știți că eu mă pricep la lauri”, spune celebra impresară. Mircea Lucescu e întristat de eșec, mai ales că el e cel care l-a descoperit pe Cărtărescu – în biblioteca familiei, când ștergea doamna Neli praful de pe niște cărămizi cu coperți. Nea Mircea e convins că tizul său a avut un arbitraj ostil, sigur fiind vânat de sistemul invidios pe potențialul său succes.

Animat de eterna dilemă „îl vrei l-a stiaua?”, Gigi Becali e convins „că Cărtesescu ăsta nu i-a dat Dumnezeu biruință pentru că de ce? Nu-i la clubu’ care trebe. Dacă venea băiatu’ la palat, lua Balonu’ și-ntr-un an valora 15-20 de milioane. Păi, cum sună Cătrenescu și cum sună Becali?!”. Singura vădit înduioșată de ratare e Meme Stoica: „Personal, «De ce iubim femeile» m-a ajutat enorm, profund chiar, că i-a lămurit pe mulți de ce țin la mine așa tare și des. Mulțumesc, Mircea, sau – cum îl alint eu: Cărty-gol…”, a ciripit managera emoționată.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
3 decembrie 2021 11:28
Citește mai mult despre: Cartarescu Messi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult