Conflict constituţional la terasă. Dragnea şi Iohannis au rezervare pe aceeaşi masă pentru finala Campionatului Mondial

CCR a fost chemată să decidă din nou, după apariţia altui conflict între instituţiile statului. În urma unei erori de comunicare, atât Dragnea cât şi Iohannis au rezervat aceeaşi masă la o terasă, în timpul finalei de duminică.

Tăriceanu a venit cu o propunere de compromis: să stea toţi la masă, dar telecomanda să fie la el. S-a opus UDMR-ul, care a propus în mod constructiv să vadă meciul pe Duna TV, cu comentariu în maghiară. USR a invocat chestiuni de procedură: “N-au bere artizanală nefiltrată şi nici chipsuri de sfeclă fără gluten”, a spus Dan Barna.

“Iohannis susţine că el e şeful statului şi că el ar avea dreptul să ocupe masa. Dar în România Parlamentul e instituţia supremă, cu legitimitatea cea mai mare, şi Dragnea e şeful Parlamentului. E o decizie dificilă pentru CCR”, a spus Valer Dorneanu.

Până la urmă, Valer Dorneanu a decis să ocupe el masa, împreună cu ceilalţi judecători de la CCR, pe motiv că “Vom dezbate conflictul. La pauză vom veni cu decizia şi la finalul meciului vom da şi motivarea”, a spus Dorneanu. Augustin Zegrean a fost prins la pisoar de reporteri şi a declarat că el e parţial de acord cu decizia Curţii, dar o să facă opinie separată când vine nota.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 iulie 2018 13:06
Citește mai mult despre: ccr Dragnea iohannis meci terasa

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult