Csibi Barna a bătut la dușuri o păpușă cu chipul unui hocheist român!

Celebrul luptător pentru drepturile secuilor Csibi Barna intră din nou în atenția autorităților. El e acuzat că săptămâna trecută a bătut la dușuri o păpușă cu chipul singurului hocheist de etnie română din naționala noastră under 16, în cadrul unei manifestații publice la care au asistat sute de localnici din Miercurea Ciuc. 

Csibi Barna a instalat o cabină de duș în plin centrul orașului și, după ce a pornit apa, a pus păpușa sub jet și a început s-o lovească brutal cu prosopul. “Vreau să trag un semnal de alarmă în legătură cu nedreptățile din lotul național de hochei under 16. Acest jucător de etnie română nu și-a lăsat colegii să-l înjure în maghiară, ceea ce constituie un abuz, deoarece secuii, fiind o minoritate, au dreptul să-și păstreze limba și cultura.”

Csibi Barna a mai amintit că, în timp ce românii văd în tânărul hocheist un erou care joacă sub culorile țării sale, pentru secui el este un criminal. “Ne-a dat zeci de goluri în timp ce juca în tricoul Stelei, iar secuii nu pot uita asta. Din cauza lui, Sport Club Miercurea Ciuc a pierdut titlul. Au suferit din cauza niște femei nevinovate, și mă refer aici la mamele jucătorilor din echipa noastră de juniori. Lucrurile astea nu se uită prea ușor și lasă răni adânci în memoria noastră colectivă.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 decembrie 2011 18:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult