Culturismul naşte pasiuni în sânul comunităţii rrome: “Trag de fiare vechi toată noaptea”

Ceea ce până de curând părea doar un vis frumos, în ultimii ani a devenit o realitate cotidiană. Tot mai mulţi tineri rromi se dedică sportului, preferând, în special, culturismul. “Trag de fiare vechi toată noaptea, câteodată alerg cu ele în spate. E un sport care aduce multe satisfacţii”, povesteşte Pardailan Voltron Căldărar, unul din practicanţii acestui sport.

“Pentru a avea un corp bine definit nu trebuie să te conformezi în aceeaşi rutină. Dacă ai făcut un ciclu de trei luni la biceps, cu capace de canal, schimbi antremanetul, bagi trei luni de fesieri cu şina de tren în spate sau alte obiecte ce pot fi ridicate cu uşurinţă sau deşurubate din locul unde au fost puse”, explică Anton Giuvaer, antrenor de fitness pentru rromi.

Majoritatea experţilor recomandă rromilor ca, după fiecare set de exerciţii să facă şi un pic de cardio, pentru a permie muşchilor să se destindă. “O alergare uşoară de câţiva kilometri, eventual cu gaborii pe urme, este aur pentru sănătate”, explică specialiştii în fitness minoritar.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
29 aprilie 2013 18:04

Alte articole

Vezi mai mult