De la creşterea valorii francului elveţian, cetăţenii Elveţiei au descoperit că sunt mult mai bogaţi. De fapt, sunt atât de bogaţi, că acum îşi permit să vină la schi în Poiana Braşov, renunţând la staţiunile lor penibile, gen Engelberg, Davos, sau Adelboden, unde trebuie să ai mereu mărunţiş la tine dacă vrei să urci pe pârtii lungi de zeci de km.schiori_elvetieni.jpg

“În sfârşit mai scoatem şi noi capul în lume. Nu mai suntem săraci, dar momentan ne permitem doar un weekend, nu suntem chiar atât de bogaţi să ne permitem o săptămână întreagă. Ar fi o sumă colosală chiar şi atunci când ai franci elveţieni”, spune Hansel, elveţian venit în Poiană.

Turiştii elveţieni au remarcat că în România taxiul rămâne extrem de scump, o cursă Otopeni-Gara de Nord costându-i în medie 4000 de franci elveţieni. Ce i-a impresionat cu adevărat a fost însă cursa cu mocăniţa de la Bucureşti la Braşov: “La noi în Elveţia există astfel de trenuri doar la muzeu. Au fost 8 ore încântătoare, parcă retrăiam Evul Mediu”, a mai declarat turistul elveţian Hansel.


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Ionut | Sunday, 25.01.2015 00:59 Sport

National Cinematografic