Un studiu recent a scos la iveală că peste 99% dintre românii care spun că sunt fani ai Simonei Halep n-au absolut nicio treabă cu tenisul. Și cel mai bine se vede acest lucru în faptul că la fiecare punct câștigat de Halep ei strigă ”Gooooool”. Sau, când Simona e condusă, fie scandează ”Hai cu egalarea!”, fie își fac curaj că ”meciul are 90 de minute, încă nu e totul jucat.”

simona_halep_abatuta.jpg ”Unii sunt chiar mai pe lângă de-atât”, spune reputatul sociolog Decebal Popescu, cel care a condus studiul. ”Când vor s-o încurajeze pe Simona, unii români strigă «Hai, Bănele!» sau «Du-te, Dică, du-te!». Practic, Simona Halep a scos la iveală munți de fățărnicie. Românii spun c-o susțin pe Halep, că le place tenisul de mici, dar habar n-au ce sau pe sine susțin.”

”Probabil singurul român care înțelege tenisul e Cristian Tudor Popescu”, sună concluzia sumbră a studiului. ”Doar că, fiind singurul, CTP-ul vorbește degeaba, că nimeni nu înțelege ce spune. Și nici măcar nu e sigur că vorbește despre tenis, că toată lumea e atentă la cum se încruntă, nu la ce spune.”

Scris de Calin | Wednesday, 06.06.2018 13:57 Sport

National Cinematografic