Dezamăgire: Proba de scris numele cu pipi în zăpadă, respinsă pentru a 8-a oară de Comitetul Olimpic

“De câte ori să vă spunem? Acesta nu este un sport, prin urmare nu poate fi un sport olimpic!” Astfel a sunat comunicatul Comitetului Internaţional Olimpic, care a respins pentru a 8-a oară cererea de includere a scrisului cu pipi în zăpadă în rândul probelor de la Jocurile de iarnă.

“Tuturor ne place să facem asta când se aşterne primul strat de zăpadă curată şi albă”, a recunoscut liderulul Comitetului, schiorul Hans Eishoden. “Dar de aici şi până la a accepta scrisul numelui cu pipi în nămeţi ca probă olimpică e cale lungă. Gândiţi-vă cât de uşor e pentru un chinez pe nume Wu Xi şi cât de greu e, să zicem, pentru un islandez botezat Magnusson Bergþóruson Eggertsson. Pur şi simplu nu e fair-play.”

“Să nu ne pierdem speranţa. Dacă curling-ul a ajuns sport olimpic, putem şi noi”, a scris Victor Rolcea, reprezentant al Uniunii scriitorilor cu pipi în zăpadă. “Pe măsură ce lumea devine mai deschisă la schimbare, şansele noastre de a ne vedea visul cu ochii cresc şi ele. În prezent, lucrăm la un regulament standardizat pentru probele de viteză, rezistenţă şi caligrafie, cu care să ne prezentăm în faţa Comitetului anul viitor.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
29 noiembrie 2013 09:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult