După Arctic Ultra, Tibi Uşeriu se pregăteşte de ceva şi mai greu. Va veni cu bicicleta din Militari până la Romană!

Cât curaj! După ce a parcurs 617 km pe jos prin temperaturi de până la -50 de grade, la Cercul Polar de Nord, Tibi Uşeriu a declarat că această cursă a fost doar un antrenament, pentru că se pregăteşte de ceva şi mai spectaculos, dar şi mult mai periculos. Tibi va parcurge cu bicicleta, neînsoţit, distanţa dintre Valea Cascadelor şi Piaţa Romană, pe o bicicletă, prin trafic!

Tibi Uşeriu estimează că va atinge o viteză maximă de 9 km/h, la vale, pe panta de la Grădina Botanică.

Ca la orice cursă de o asemenea periculozitate, echipamentul e esenţial. “Voi avea mâncare deshidratată la mine, pentru că nu pot risca să-mi iau o şaorma de la Gorjului, să nu dau în dizenterie pe traseu. Evident, o să am bani schimbaţi, că poate vreau să-mi iau un covrig şi ăia de la chioşc n-au niciodată să dea rest”, spune Uşeriu.

Planul de drum presupune să străbată distanţa în 3 zile şi 23 de ore, deci Tibi va încerca să bată recordul de 4 zile! Experţii spun că chiar şi dacă va merge pe trotuar tot n-are şanse, că e plin de maşini parcate aiurea. Chiar dacă va avea la el spray anti-urşi, Tibi va evita zonele cu probleme, unde poate fi atacat de hoardele de parcagii sălbatici, de care n-ai cum să te aperi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
16 martie 2018 13:18
Citește mai mult despre: Arctic Ultra bicicleta tibi useriu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult