După niciun și nicio, Academia Română a decis că și BravoSimona! se scrie legat

Academia Română nu a rămas indiferentă la milioanele de români care sunt fanii Simonei Halep de fiecare dată când aceasta câștigă un meci important de tenis. Și pentru că românii, agramați din fire, o felicită incorect gramatical pe Simona Halep, Academia a decis ca toate felicitările la adresa ei să fie scrise legat.

”Că vrem să spunem Bravosimona, Felicitărisimonaeșticeamaitare, Mândrucasuntromânșifansimonahalep sau orice altă formă de felicitare a sportivei noastre, totul se va scrie legat de aici înainte”, spune academicianul care a făcut propunerea. ”Scopul acestei modificări este ca, dacă tot o felicităm pe Simona, măcar s-o facem într-o exprimare recomandată de Academia Română.”

Academicianul spune că astfel de măsuri se vor lua din ce în ce mai des, pentru că ortografia le dă prea multe bătăi de cap românilor. ”Dacă n-am avea spații, virgule sau cratime, numărul greșelilor gramaticale ar fi mult mai mic. Vom scrie legat din ce în ce mai multe cuvinte, până când în limba română vom mai avea maxim 174 de cuvinte”, a promis academicianul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
24 aprilie 2015 16:50
Citește mai mult despre: agramat Halep

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult