Echipajul românesc de muncitori 6+1 s-a calificat la Olimpiada de la Londra

Veşti bune din capitala Angliei după ce reprezentanţii României la muncă 6+1 au reuşit să treacă de mult mai puternica echipă a Italiei şi s-a calificat astfel la Olimpiadă. Un sport extrem de popular în România, munca 6+1 presupune realizarea unei lucrări cu un singur muncitor şi 6 oameni care-i dau sfaturi de pe margine.

“A fost o competiţie dură, am jucat cel mai bun din cinci seturi. Italienii ne-au luat primele două, stăteau degeaba cu atâta eleganţă încât juriul n-a avut altă opţiune decât să le dea notă maximă. Apoi ne-am intrat noi în mână, şi am început să-l sfătuim pe muncitorul nostru de curgeau transpiraţiile pe el”, a povestit căpitanul echipei naţionale, Decebal Popescu.

Setul al treilea a fost decis, practic, la fotografie, muncitorii români fiind nevoiţi să apeleze la tot felul de tertipuri, de la scărpinatul în nas şi în nădragi cu acelaşi deget, la dormit pe acoperişuri 8 ore încontinuu, fără să schimbe măcar poziţia. “Prin setul 5 eram praf, trăgeam deja chiulul de 24 de ore încontinuu, nu mă mai ţineau baierele. Cu greu l-am oprit pe un coleg să puna mâna pe-o lopată să-l ajute pe colegul nostru. Era, totuşi, onoarea noastră în joc, nu contează neapărat medaliile cât să ieşi din concurs cu capul sus”, a relatat Laurian Toma, ce joacă pe post de aripă stânga.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

15 iulie 2012 15:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult