Economie! Un primar din Olt le oferă sătenilor cursuri de înot, la o treime din preţul unui dig

Chiar şi cu resurse limitate, un primar ingenios poate schimba comunitatea în bine! O dovedeşte edilul comunei Talanga de Jos, judeţul Olt, care a ales să economisească banii primiţi de la Guvern pentru construcţia unui dig, oferindu-le sătenilor o soluţie de trei ori mai ieftină: cursuri de înot la ştrandul unei comune învecinate.

“Un dig? De ce să fac un dig?” spune Decebal Popescu, primarul chibzuit. “Un dig ţine câţiva ani şi se prăvăleşte, că furăm tot fierul din el să ne facem garduri. Să stăpâneşti tainele înotului, asta e cu totul altceva: e o deprindere de care te poţi folosi toată viaţa, ori de câte ori vine viitura.”

În cadrul programului “Sportul e digul nostru”, fiecare sătean cu vârsta de la 3 la 80 de ani va învăţa să înoate în stilurile fluture şi broască, dar şi cum să-şi mâne animalele din curte folosindu-se de curenţii acvatici sau să împingă, călcând apa, barca de cauciuc a unui demnitar aflat în vizită.

Dacă totul merge conform planului, Talanga de Jos nu va avea rival la iarnă, când va înfrunta celelalte comune din judeţ în campionatul local de Bobotează, se laudă Popescu.

Despre restul de două treimi din suma primită de la Guvern, primarul a declarat sec: “Care două treimi din suma primită de la cine?”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
7 august 2014 12:31
Citește mai mult despre: diguri inot inundatii Oltenia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult