Înarmaţi cu bâte şi ediţii princeps ale autorilor preferaţi, fanaticii lui Eminescu şi Creangă s-au încăierat ca în fiecare an, în Biblioteca Naţională. Potrivit tradiţiei, învingătorii au dreptul să ţină la ei un mulaj din barba lui Creangă, sau papionul cu care Eminescu a cucerit-o pe Veronica Micle.bataie_biblioteca.jpg

Pentru că foarte mulţi nu ştiu de fapt să citească şi doar au auzit detalii despre Eminescu şi Creangă, fanaticii îşi dispută superioritatea autorului preferat nu cu argumente literare, ci prin pumni şi picioare. 

“Eminescu era nebun de la sifilis! A fugit de acasă cu circul şi a fost exmatriculat de la facultatea din Viena, pentru că fuma haşiş. Creangă îi dădea bani şi mâncare, de milă!”, declară Victor, un fan înrăit al lui Creangă.

“Cine, obezul ăla răspopit scabros? Care nu-şi plătea întreţinerea la bojdeuca din Ţicău? Ratatul ăla, care a omorât caprele Măriucăi şi s-a înscris la seminar numai ca să nu-l ia în armată? Mi-ar fi ruşine!”, susţine un adept al lui Eminescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 15.01.2015 19:31 Sport

National Cinematografic