FIFA a extins suspendarea: Ţinutul Secuiesc va fi depopulat la ora meciului Ungaria-România

O nouă lovitură primită de unguri de la UEFA! Comisia de disciplină a decis ca la ora meciului Ungaria-România nu doar stadionul pe care se va disputa partidă să fie lăsat gol, ci şi întregul Ţinut Secuiesc. În motivarea deciziei, UEFA susţine că depopularea Ţinutului Secuiesc are legătură cu scandalul cu bentiţa tricoloră.

„Se pare că ungurii nu pricep că astfel de manifestări nu au ce căuta în secolul XXI, e inadmisibil să ameninţi cu moartea o minoră doar pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală. Ştim că în Ţinutul Secuiesc există un mare interes pentru meciul Ungaria-România, toţi secuii intenţionau să susţină naţionala Ungariei din faţa televizoarelor, tocmai de aceea am decis să depopulăm zona la ora partidei”, a explicat un membru al comisiei FIFA.

Decizia de depopulare a căzut ca un trăsnet peste populaţia maghiară din Harghita şi Covasna. „Estem scârbiţi de acest decizie, poate nici nu mai venit înapoi aici după ce terminat meci”, s-a revoltat Miklo Csaba Ferenc, un împătimit suporter al naţionalei Ungariei din Miercurea Ciuc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
22 martie 2013 14:46

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult