Finala CM 2014 a fost un fleac: fotbalul ardelenesc se joacă 2 reprize de câte 6 ore

Deși mulți microbiști s-au plâns de faptul că finala Campionatului Mondial 2014 a fost lungă și plicticoasă, specialiștii în sporturi cu mingea spun că, de fapt, a fost extrem de scurtă, comparativă cu alte activități similare. Un bun exemplu este fotbalul ardelensc, sport practicat în nord-vestul României, unde un meci normal durează minim 12 ore.

„Sunt două reprize de câte 6 ore, o pauză de hidratare cu tărie, ce durează între 2 și 4 ore. Dacă o echipă nu are minim 5 goluri în plus față de cealaltă, se dictează prelungiri, două reprize scurte de câte două ore. Dacă nici după terminarea timpului suplimentar nu se stabilește un câștigător clar, se ajunge la penalty-uri, fiecare echipă bătând câte 40”, explică Decebal Crăciunescu, arbitru de fotbal ardelenesc.

Pentru că meciurile durează foarte mult, arbitrii stau în scaune înalte, ca la tenis, de unde urmăresc tot gazonul. Tragerile de timp ajung și la câte 45 de minute, așa că nu de puține ori arbitrul dictează câteva ore de prelungiri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

14 iulie 2014 11:06
Citește mai mult despre: ardeleni fotbal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult