Deși joacă în mod evident în echipa francezilor, arbitrul finalei de la Mondial a comis o gafă greu de înțeles. Nestor Pitana s-a îmbrăcat în albastru, într-adevăr, ca toți ceilalți jucători francezi, însă a ales o nuanță complet diferită, de parcă nu s-ar număra printre titularii lui Didier Deschamps.

arbitru_finala_nunata_gresita.jpg Nuanța este atât de diferită încât unii telespectatori, mai naivi sau neatenți, nici nu au realizat că Nestor Pitana este jucător de bază al francezilor, ba chiar omul lor decisiv din primele 45 de minute. La confuzie a contribuit și faptul că Pitana este singurul jucător al francezilor care nu are trecut numele pe spatele tricoului.

Informațiile de la stadion spun că, la pauză, Didier Deschamps a vorbit exclusiv cu Nelson Pitana, ingorându-i complet pe ceilalți 11 jucători francezi din teren. Asta arată valoarea incontestabilă a arbitrului, fapt confirmat dealtfel și de faptul că nu se află pe lista jucătorilor cotați pe Transfermarkt, cel mai probabil pentru că valoarea lui este inestimabilă. Pentru franecezi, cel puțin.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Calin | Sunday, 15.07.2018 19:10 Sport

National Cinematografic