Golful a devenit cel mai popular sport din România

Popularitatea golfului se datorează faptului că acest joc are toate atuurile unui joc de mase: este accesibil oricui, regulile sunt foarte simple iar terenuri de golf se găsesc la tot pasul. Golful a urcat pe primul loc în preferinţele românilor şi are deja sute de mii de practicanţi amatori, plus aproape cinci mii de sportivi profesionişti.

După ce decenii de-a rândul fotbalul a fost considerat sportul naţional al românilor, popularitatea acestuia a scăzut enorm. Eşecurile repetate ale echipelor de club din România şi starea deplorabilă a naţionalei de fotbal au făcut ca fanii sportului cu balonul rotund să ajungă o minoritate neglijabilă.

Copiii sunt de-a dreptul fascinaţi de acest sport, pe care îl practică oridecâte ori au ocazia. Părinţii sunt deja îngrijoraţi. Mulţi copii nu-şi mai fac temele, preferând să bată mingea de golf pe maidan. Vin de la şcoală, nici nu mănâncă nici nu se schimbă, îşi iau crosele de golf şi steagurile în căruciorul de golf şi fug repede pe teren ca să exerseze loviturile dificile.

Adulţii sunt şi mai fanatici când vine vorba de golf. Toată ziua vorbesc numai despre crose, punctaje, clasamente şi ratări la gaură, plictisindu-le de moarte pe femei. Când bărbaţii ies la bere după serviciu se duc în barurile care au Eurosport 2 şi urmăresc cu sufletul la gură meciurile din Divizia A de golf.

Din păcate s-au înmulţit şi conflictele de stradă între ultraşii diverselor cluburi de golf, ajungând să păteze imaginea acestui sport  minunat. Mai grav, Gigi Becali are deja propriul club de golf, obţinut în urma unui schimb de terenuri de golf cu Armata.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
23 septembrie 2010 16:52

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult