Hagi explică refuzul Naţionalei: „Încă există riscul să ne calificăm la Euro”

Gheorghe Hagi a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care a refuzat postul de selecţioner al Naţionalei României. „În primul rând, mă deranjează situaţia din clasament. Există riscul să calific echipa la Euro şi nu vreau să mă fac de râs la un turneu final. Dacă pierdeam cu Bosnia, acceptam funcţia”, a explicat Hagi.

Chiar şi în cazul fericit în care va rata calificarea la Europene, Hagi este convins că meritul pentru o astfel de contraperformanţă îi va reveni în primul rând lui Răzvan Lucescu. „Să zicem că ratez calificarea. Nu e greu, pot s-o fac. Sunt însă sigur că toată lumea îl va credita pe Lucescu jr. cu necalificarea. Că el a facut egal cu Albania şi Belarus, că el a pierdut cu Bosnia şi Franţa… Meritele mele vor fi ignorate”, s-a lamentat Hagi.

În plus, Naţionala nu joacă nimic, aşa că Hagi nu mai are ce amprentă să-şi pună asupra jocului: „Când am preluat prima dată Naţionala, în 2001, eram cu un picior la Mondialul din 2002. Era o echipa care se califica regulat la turneele finale. Atunci aveam ce strica. Acum, când am ajuns în urna a patra, nici măcar eu nu pot duce Naţionala mai jos”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
14 iunie 2011 07:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult