IBM susţine că a construit un computer care îl poate învinge pe Viorel Lis la păcănele

Gigantul american a anunţat ieri rezultatele a cinci ani de proiectare şi design în domeniul computerelor, un sistem dotat cu inteligenţă artificială ce poate calcula extrem de rapid probabilităţile cuprinse în celebra teoremă a haosului a lui Edward Lorenz. „Un astfel de calculator ar putea fi extrem de bun la jocul de păcănele, unde norocul chior este o condiţie de bază”, spun specialiştii IBM.

Pentru a testa capacităţile maşinăriei de calcul IBM doreşte să-l confrunte pe Viorel Lis la un joc de păcănele. „Credem că, din 15 partide, computerul nostru va lua minim 8”, spun savanţii pe care IBM i-a folosit la cercetare. Viorel Lis este, în momentul de faţă, numărul 1 mondial la păcănele, cu un coeficient ELO de 4582 de puncte.

Fostul primar al capitalei este cunoscut ca un avid practicant şi promotor al acestui nobil sport, fiind supranumit, în cercurile de specialitate, Kasparov al păcănelelor.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
17 decembrie 2013 10:12

Alte articole

Vezi mai mult