Iliescu și-a întrerupt ultramaratonul arctic ca să poată merge la funeraliile reginei

După 174 de km prin tundra înghețată, Ion Iliescu a fost nevoit să abandoneze Ultramaratonul Arctic Frozen Iron de la Irkuțk, Siberia, cursă de 600 km, destinată celor mai puternici alergători din lume, pentru a participa la ceremoniile funerare prilejuite de moartea Reginei Angliei.

”Vestea trecerii în neființă a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu avea cum să mă lase indiferent. Pun punct acestei curse, deși conduceam la 9 km în fața celorlalți concurenți și pornesc spre Londra, pentru funeralii. Nu au intrat anii în sac, sunt decis să revin anul viitor aici la Irkuțk și să câștig Ultramaratonul”, a declarat Ion Iliescu întristat.

Pentru că în zonă este crivăț, sunt -34 grade și niciun mijloc de transport nu poate răzbi, Ion Iliescu va alerga înapoi 174 km până la Irkuțk, unde va lua o canoe, va vâsli 300 km pe râul Amur, apoi va înota 34 km printre aisberguri și urși polari prin Marea Kamceatkăi, până la cel mai apropiat aeroport, de unde va fi preluat de un avion care îl va duce la Londra. Deși e o cursă infernală chiar și pentru cei mai puternici oameni din lume și există riscul ca Iliescu să pățească lucruri grave, el nu e îngrijorat: ”Am niște Tantum verde la mine, sunt ok”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 septembrie 2022 13:09
Citește mai mult despre: alergare Iliescu regina Siberia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult