În Bucureşti au apărut hingherii sportivi, care prind câini, îi pozează şi-i eliberează

Imediat după promulgarea legii eutanasierii maidanezilor, în Bucureşti a apărut o categorie nouă de hingheri, hingherii sportivi.

Spre deosebire de hingherii normali, hingherii sportivi nu păstrează maidanezul, ci doar îl cântăresc, îi fac o fotografie şi îl eliberează în acelaşi loc în care l-au capturat, înregistrând capturile într-un jurnal de hingher.

„Ştim că există şi hingheri care păstrează câinii, dar mi se pare o barbarie. Suntem o ţară europeană, cred că hingherul sportiv e calea pe care trebuie să ne axăm, dacă vrem să fim trataţi de UE cu respect”, declară Decebal Popescu, hingher sportiv din Bucureşti.

Potrivit Asociaţiei Hingherilor Sportivi, noul sport are reguli stricte, iar echipamentele folosite nu trebuie să rănească sub nicio formă maidanezii. Hingherii sportivi susţin că le e ruşine cu hingherii care folosesc năvoade sau setci.

„Există o trusă de bază, formată din minciog, plasă de cântărit, trepied şi aşa mai departe, fără care nu poţi fi considerat un hingher sportiv serios”, povesteşte Decebal Popescu.

Pe lângă condiţiile legate de echipament, hingherii sportivi spun că e imoral să capturezi câinii în afara sezonului, iar voblerele, nălucile şi momelile cu arome artificiale ar trebui interzise.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
30 septembrie 2013 05:11

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult