În lipsă de altceva, România a trimis la Olimpiada de Iarnă din Coreea niște frig

România va face o figură deosebită și la această ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă din acest an, participând cu o delegație restrânsă din care fac parte câțiva sportivi, câteva sute de oficiali, 5000 de angajați TVR redacția sport și foarte mult frig. Dealtfel, autocarele cu frig au fost primele care au ajuns la baza de la Pyeongchang și s-au stabilit deja în satul olimpic. 

„Am folosit pentru această ediție niște frig din Miercurea Ciuc, pe care l-am pregătit special vreme de trei ani de zile. Mai avem și frig de la Întorsura Buzăului, așa numitul frig moldovenesc, precum și frig de Berceni, obținut în condiții de laborator întrucât n-a fost ger în București în acest sezon competițional”, a declarat Decebal Crivăț, șeful delegației române la Olimpiada de Iarnă. 

Meteorologii spun însă că ideea aceasta nu a fost una din cele mai fericite, frigul plecat din țară pentru competiție nefiind înlocuit cu nimic, ceea ce explică și temperaturile ridicate de afară. „Sunt zone întregi în țară deșertificate, nu găsești frig nici în frigider, și noi ne permitem luxuri de-astea de țări dezvoltate. Puțină decență și cumpătare n-ar strica”, a declarat meteorologul Decebal Jurcă. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

9 februarie 2018 14:59
Citește mai mult despre: frig Olimpiadă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult