În onoarea lui Brâncuși, Pandurii Tg. Jiu își schimbă numele în Sculptorii Tg. Jiu

Gest emoționant în Târgu Jiu, cu ocazia zilei de naștere a marelui sculptor Constantin Brâncuși. Denumirea echipei locale de fotbal a fost schimbată din Pandurii Tg Jiu în Sculptorii Tg Jiu, după o tentativă eșuată de a numi echipa Domnișoarele Pogany sau Prințesele X, potrivit consiliului județean Gorj.

Se pare că variantele cu Prințesele X și Domnișoarele Pogany au fost respinse de jucători, care însă ar fi acceptat numele Pupăcioșii Tg Jiu, ca omagiu pentru Poarta Sărutului. Locuitorii orașului sunt de acord că expresia ”pupăcioșii au învins în deplasare” sună însă a abuz sexual, deci propunerea a căzut.

”Nu ar fi fost ok nici pentru suporteri să scandeze Hai Prințesele!”, spune Gabriel Dodoi, atacantul echipei. Fundașul Constantin Grecu, botezat așa în amintirea marelui sculptor român, spune că i s-a părut o idee bună ca porțile terenului din Târgu Jiu să fie schimbate cu unele din piatră, reproduceri după Poarta Sărutului din oraș, pentru că portarul adversarilor nu se mai aruncă așa după orice minge, riscând să se accidenteze serios.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
19 februarie 2021 16:52
Citește mai mult despre: Brâncuși fotbal stadion Târgu Jiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult