Încă un sport naţional e în pericol! După oină, americanii ne-au furat şpaga şi i-au spus “lobby”

Indignare printre patrioţi! La doar câteva zile după ce o reclamă a stabilit definitiv că americanii ne-au furat oina şi au transformat-o în baseball, un alt sport îndrăgit al românilor intră în vizorul plagiatorilor de peste ocean! Şpaga, practicată de milioane de români din cele mai vechi timpuri, a fost preluată de către occidentali, care nu i-au schimbat decât numele, spunându-i lobby.

“Rebotezată “lobby”, şpaga românească – sport naţional încă din epoca voievozilor – face furori în înalta societate americană, unde este practicată cu exact aceleaşi reguli. Mai mult, vin şi la noi tot felul de americani şi canadieni, şi se fălesc cu lobby-ul lor de parcă noi n-am şti că sunt nişte simpli şpăgari, cum eram şi noi în copilărie, pe maidan”, spune Decebal Popescu, traficant de influenţă la o echipă locală din Teleorman.

“Dacă-l întrebi pe americanul de rând, are să spună că lobby-ul e inventat de ei, pentru că habar n-are despre istoria acestui sport nobil. Legendele spun că însuşi Apolodor din Damasc ar fi dat şpagă dacilor ca să poată ridica renumitul pod peste Dunăre. Pe vremea aia nu exista picior de american!”

Întrebaţi cum s-ar putea revanşa americanii, şpăgarii români s-au arătat înţelepţi: “Nu ştiu, poate ar trebui să intoneze imnul României de fiecare dată când un ‘lobby’ bine plasat ia drumul vreunui cont obscur din insulele Cayman… Dar şi de asta ne putem lipsi. Bineînţeles, contra unei sume potrivite”, a sugerat un sportiv.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
10 octombrie 2013 06:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult