Înotătorul român Avram Iancu, scufundat de un aisberg în nordul Atlanticului

Aventura celebrului înotător român, Avram Iancu, care pornise acum o săptămână să traverseze Atlanticul înot s-a sfârșit în mod nedrept, după ce a fost lovit și scufundat de un aisberg în largul coastelor Novei Scotia. Desprins din calota Groenlandei, aisbergul a parcurs 1500 km spre sud, până când traseul său s-a intersectat cu cel al marelui înotător.

Surse din zonă spun că e posibil ca Avram Iancu să fi ațipit în apele congelate ale Atlanticului de Nord, sau să nu-i fi funcționat radarul intern, care îl avertizează de posibilele pericole.

Avram Iancu înota în acel moment cu o viteză de 18 noduri, lăsând în urma sa o dâră de spumă. Deși se spunea că e imposibil de scufundat, e posibil ca Avram Iancu să fi avut un cârcel în momentul coliziunii cu aisbergul, adică ceea ce înotătării numesc ”furtuna perfectă”.

Din fericire Avram Iancu e bine, cu toate că a fost târât de aisberg până în dreptul Floridei și a terminat traversarea cu trei ore mai târziu față de recordul stabilit în 1912 de pachebotul Regina Victoria.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
24 septembrie 2023 13:34
Citește mai mult despre: Avram Iancu iceberg inot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult