Ion Ţiriac, acuzat că ar creşte copii doar pentru mingi

Fostul mare tenismen român este anchetat de Tribunalul București sub acuzația de abuz și rele tratamente în relațiile cu copiii în general și cu copiii de mingi în special. Procurorii susțin că în perioada 2001-2012 Ion Țiriac ar fi aprovizionat toate turneele de tenis din Europa cu copii de mingi produși în propria sa școală de tenis.

Scandalul a pornit de la sesizarea făcută de un ONG care se ocupă de protecția copiilor, organizația umanitară Două Piciorușe. Președintele acestei asociații, Viorel Stăncuța ne explică gravitatea faptelor lui Ion Țiriac: „Nu vreau să dramatizez, dar mie mi se pare că a crește copii doar pentru mingi este echivalent cu a crește copii pentru organe! Iar asta nu numai că este revoltător din punct de vedere moral, dar este cam la limita legalității.”

Ion Țiriac a negat toate acuzațiile, explicând judecătorilor că nu a crescut niciodată copii doar pentru mingi, ci și pentru alte scopuri personale: „Domnule judecător, copiii pe care îi cresc la școala mea de tenis sunt antrenați pentru multe alte activități sportive, nu doar pentru adunat mingile de pe terenul de tenis. De exemplu, mulți dintre știu să care genți, să tundă gazonul sau să gonească vânatul. A propos, aveți servieta grea? Mircică!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 iunie 2012 13:49

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult