Iordănescu, criticat pentru recenta selecție de iconițe: “Cum să joci la Belfast fără Arsenie Boca?”

După evoluția dezamăgitoare a tricolorilor cu Irlanda de Nord, criticile nu au întârziat să apară. Astfel, Anghel Iordănescu este acuzat că n-a făcut cea mai bună selecție de iconițe pentru partida de sâmbătă seară. Contestatarii spun că Iordănescu a aliniat pentru pupat un prim 11 de o valoare îndoielnică, din portofelul său de start lipsind cel mai în formă jucător – Arsenie Boca. Sfântul de la Prislop, supranumit „Briliantul Ardealului”, era perfect refăcut după seria de minuni săvârșite în recentul sezon competițional și-ar fi putut face diferența pe Windsor Park.

Surprinzător însă, selecționerul a ales să nu-l folosească nici un minut, preferând în continuare tripleta consacrată: Iisus – Maica Domnului – Sfântul Petru. E drept, Iordănescu a dat credit și câtorva stranieri, precum Sf. Mc. Onisifor din Efes, Sf. Ierarh Nectarie de Eghina sau cuplul Sempronian – Nicostrat. Totuși, în final și-au spus cuvântul atât vârsta lor înaintată, precum și nivelul scăzut al campionatelor în care evoluează – de regulă spațiul ortodox ex-sovietic. 

Selecționerul se apără, invocând ghinionul accidentărilor: „Arsenie Boca încă nu e rodat în meciuri precum acesta, cu miză, și mi-a fost teamă să nu gafeze. Mi-au și lipsit mai multe icoane care s-au rupt înainte de convocare, probabil semn dă la Dumnezeu. Am încercat să dășchid jocul cu pupături pă flancuri, tot la câte 5-10 minute. Dar pă un post unde noi îl avem doar pe Ghelasie dăn Eritreea, sfântul Patrick al lor s-a dovedit superior valoric.” De altfel, FRF și BOR solicită victoria la masa verde, contestând dreptul de joc al titularului St. Patrick, legitimat în același timp și la selecționata Irlandei, cu care a obținut, în aceeași seară, un egal în fața rivalilor scoțieni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
15 iunie 2015 17:08
Citește mai mult despre: arsenie boca Iordanescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult