Istoricii au descoperit că la Rovine a batut BGS-ul, nu Mircea cel Batrân

Istoricii au descoperit ca pe data de 17 mai 1395, în bătălia de la Rovine n-a ieșit învingător Mircea cel Bătrân în lupta cu Baiazid I, ci BGS-ul. Se pare că aceștia aveau un contract în care era stipulat faptul că trebuiau să asigure liniștea și buna desfășurare a bătăliei, dar spiritele s-au inflamat când otomanii au afișat un baner cu mesajul „Valahia = Țigania”. 

Angajații firmei de pază au separat ultrașii otomani de cei valahi și au reușit să-i împingă în afara câmpului de bătălie unde martorii spun că au fost bătuți cu bâte telescopice, considerate arme albe în astfel de întâlniri.

Imediat după incident Mircea cel Bătrân a cerut rezilierea contractului cu BGS-ul, oficialii firmei de pază declarând că nu înțeleg reacția domnitorului român: „de ce sunt victimizați ultrașii? Ei vin mereu să deranjeze războaiele, cu petarde, elemente pirotehnice, rup scaune, otrăvesc fântâni, etc.”.

Cronicarii prezenți la eveniment au spus că după ce otomanii au fost îndepărtați valahii au început să se bată între ei.

Autor: George

Times New Roman revine pe ecrane. Din 19 octombrie, ne vedem în fiecare duminică la ora 19.00 pe Prima TV!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 octombrie 2014 12:52
Citește mai mult despre: BGS Mircea cel Batran Rovine

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult