Maltezii se consideră jigniți și desconsiderați: De ce-a folosit Contra echipa a 4-a cu noi?

După fulminanta victorie cu Malta, FRF e în fața unui uriaș scandal ce-ar putea degenera într-unul diplomatic. Mai exact, maltezii s-au considerat jigniți constatând valoarea așa-zișilor jucători români. „E inadmisibil, nu s-au prezentat nici măcar cu echipa a doua, ci cel mult cu a patra. Contra a băgat în teren rezervele rezervelor de rezerve ale unor jucători refuzați în repetate rânduri de diverse echipe de amatori, inclusiv din țara noastră”, se revoltă presa din La Valetta. 

Maltezii nu înțeleg motivul tratamentului jignitor, amenințând că vor reclama România la FIFA pentru lipsă de fair play. „E-adevărat, și nouă ne-au lipsit piese importante – doi instalatori aflați la un stagiu de perfecționare și un chelner în concediu paternal. Dar asta nu-i dădea dreptul lui Contra să ne sfideze cu… chestiile astea, greu de numit fotbaliști. Mă uit pe caseta meciului… ce-i aia Chipciu? A jucat ăsta? Pe bune? Io nici nu cred că-i real, sună mai degrabă a spray de țânțari”, spune indignat selecționerul Farrugia. 

Maltezii afirmă că dacă voiau un meci demonstrativ în care să-i învețe ceva fotbal pe unii mai sărmani ca ei, ar fi preferat o deplasare în Rwanda sau Namibia, unde măcar ar fi făcut și ceva acțiuni caritabile pentru băștinași. Unii jucători spun însă că în ciuda acestei jigniri, și-au păstrat bunul simț și nu i-au tratat pe români de sus, ci de foarte sus, pentru a respecta diferența de valoare. „Cred că de-asta am și pierdut – când au văzut pe cine au în față, jucătorii mei s-au relaxat, crezându-se din start câștigători. Oricum, ce onoare am fi avut să batem niște adunați de prin spatele blocului?”, spune Farrugia demn, printre mai multe izbucniri în râs.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
9 septembrie 2019 12:54
Citește mai mult despre: Nationala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult