Meciul România-Ungaria reînvie sportul național: bâtele de oină, extrem de căutate

Deși se spune că fotbalul este sportul rege, se pare că românii preferă cu totul altceva. În loc să cumpere tricouri ale naționalei de fotbal, suporterii s-au înghesuit la mazinele de articole sportive și au cumpărat, în prostie, bâte de oină. 

„Am epuizat primul stoc de bâte de oină în 5 minute de la deschiderea magazinului. Când am mai comandat un lot nici nu le-am mai trecut prin gestiune, le-am vândut direct din camion”, a declarat un responsabil de raion dintr-un cunoscut magazin de articole sportive. Acesta a precizat că pe lângă bâte, la mare căutare au fost și sulițele și arcurile cu săgeți. 

„Am venit prea târziu, n-am mai găsit bâtă de oină, așa că mi-am luat o pereche de nunceaguri de oină și un topor de oină pentru un cumnat”, spune Vasile Adămăroaie, un suporter al naționalei de fotbal și fan înfocat al jocului de oină. Jandarmeria Română a anunțat că, întrucât meciul de sâmbătă are un mare impact emoțional, va interzice intrarea pe stadion cu mingi de oină și va verifica bâtele de oină ca nu cumva suporterii să ascundă în ele fumigene sau brichete.

Times New Roman revine pe ecrane. Din 19 octombrie, ne vedem în fiecare duminică la ora 19.00 pe Prima TV!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 octombrie 2014 16:47
Citește mai mult despre: fotbal oina ungaria

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult