Victoria fetelor noastre în finala pe echipe la Rio nu este o surpriză pentru locuitorii Craiovei. Un cunoscut lot de sabie din capitala Olteniei are mai multe medalii de aur decât întregul sat olimplic, plus lanțuri de aur, cercei de aur și, mai ales merțane și bemveuri cu grila de aur. 

sabie-craiova.jpg

„Antrenamentele sunt dure și încep în primele ore ale dimineții, adică pe la 3 când toată lumea doarme. Sportivii noștri lucrează câte ore încontinuu, unii contra altora, fără tușe sau alte figuri de-astea de amatori. Cel mai important, ai noștri nu poartă cască de protecție, maxim o pălărie cu boruri mari sau o cagulă”, a declarat Sorinel Buzescu, antrenorul lotului ne-olimpic de sabie. 

Spre deosebire de sportivii naționali, sportivii olteni sunt premiați nu doar cu medalii ci și cu bani sau obiecte, de obicei pe loc, imediat ce au câștigat competiția. „Câteodată mai avem probleme cu intervenția statului în demersul sportiv, când ne sunt suspendați o serie de sportivi între 3 și 5 ani, în funcție de faptă. Asta e, nimeni nu sprijină sportul în România”, a mai spus dl. Sorinel. 


Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Friday, 12.08.2016 12:01 Sport

National Cinematografic