Nemulţumiţi de rezultate, şefii de la CFR Cluj investesc într-un centru de arbitri copii şi juniori

Eliminarea rapidă din preliminariile Europa League şi rezultatele slabe din Liga 1 i-au pus pe gânduri pe oficialii lui CFR Cluj. În încercarea de-a contracara prezenţa şi pe viitor în teren a aşa-zisului atacant Florin Costea, de care oricum nu mai au cum să scape, aceştia au ales o strategie pe termen lung. Astfel, şefii din Gruia anunţă investiţii masive într-o academie de arbitri, unde vor fi crescute şi antrenate tinerele talente ale fluierului, încă de la cele mai fragede vârste.

„Modelul folosit până acum – transferul de arbitri pe sume exorbitante – s-a dovedit depăşit şi ineficient. Am tot avut surprize, să aducem în lot fluieraşi cu CV-uri impresionante, dar care s-au dovedit repede ieşiţi din formă. Avem nevoie de tinere talente, care să vadă imediat un penalty produs în afara careului sau, din contră, să fie în stare a nu sesiza un offside la limită – când distanţa dintre atacant şi ultimul apărător e de minim 3 metri”, spun cei din conducerea CFR-ului.

În demersul lor, şefii din Gruia se vor orienta inclusiv spre tinerii din categoriile defavorizate. „Îi vom căuta pe viitorii Corpodean sau Colţescu mai ales în rândul persoanelor cu handicap. Gândiţi-vă că, de exemplu, un nevăzător are puţine speranţe că va duce o viaţă îndestulată în România. Centrul nostru de arbitri copii şi juniori le poate oferi această şansă şi, cine ştie, pe viitor chiar un transfer afară, în campionate de nivel ridicat, mai ales al cotelor de pariuri”, mai adaugă oficialii CFR-ului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
12 august 2014 14:46
Citește mai mult despre: CFR Cluj

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult