Nou record în turul ciclist al Liechtensteinului: 16,3 secunde

Astăzi a avut loc unul din cele mai importante evenimente sportive ale Europei, turul ciclist al Liechtensteinului. Aşteptată cu mare interes, ediţia de anul acesta nu şi-a dezamăgit fanii: câştigătorul a stabilit un nou record, terminând cursa în 16,3 secunde.

Turul ciclist al Liechtensteinului este extrem de solicitant din cauză că sportivii sunt obligaţi prin regulament să poarte în spate o paraşută, care trebuie declanşată imediat după trecerea finishului, astfel încât să poată opri fără să treacă graniţa în ţara vecină.

„M-am antrenat 3 luni pentru acest tur, dar a meritat. Dedic victoria familiei şi celor care au crezut în mine. Acum urmează o lună de repaus, timp în care mă voi reface şi voi savura victoria”, a declarat câştigătorul.

Turul nu a fost însă lipsit de incidente. Mai mulţi ciclişti au abondonat din cauza durerilor musculare sau a ameţelilor provocate de la traseul în cerc. Mai mult, turul a provocat un adevărat scandal diplomatic, după ce unuia dintre ciclişti nu i s-a deschis paraşuta la finish şi nu a reuşit să oprească decât în ţara vecină, Austria.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
8 iunie 2011 13:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult