Oficial. De azi și schiorii care se ciocnesc trebuie să facă amiabilul!

Ai de gând să schiezi în acest weekend? Citește cu atenție acest articol înainte să pleci cu schiurile spre pârtie. O nouă lege adoptată în ultima săptămână consideră schiorii drept vehicule, iar în eventualitatea unui impact cei doi schiori trebuie să facă constatare amiabilă, exact ca în cazul șoferilor care se tamponează cu mașinile.

”Cel mai nasol e când te lovești cu unul cu sania, că nenorociții ăia nici măcar nu-și fac RCA și merg așa, la ce-o fi o fi. O atitudine de căcat, așa că mare atenție în preajma acestor animale”, explică schiorul Decebal Popescu.

Nu puneți clăparii în picioare dacă nu aveți un RCA valabil pe schiurile voastre! Atenție, dacă intenționați să împrumutați cuiva schiurile, trebuie să faceți o completare la asigurarea RCA și să adăugați o copie după buletinul respectivului în sistem.

Evident, orice eveniment pe pârtie atrage scumpirea RCA-ului în sezonul viitor de schi, așa că încercați pe cât posibil să nu raportați chiar orice rahat de atingere, ca muierile, ci rezumați-vă la incidente grave, când pierdeți măcar o mână sau un ochi, mai recomandă Decebal Popescu.

Pe lângă obligativitatea de a face amiabilul, autoritățile au anunțat că vor introduce și sancțiuni pentru cei care refuză să respecte această regulă. Astfel, schiorii care se opun soluționării amiabile a conflictelor ar putea fi sancționați cu amenzi sau chiar interzicerea temporară de a practica sporturile de iarnă pe anumite pârtii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
3 februarie 2024 09:59
Citește mai mult despre: ciocnire RCA schi tamponare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult