Piţurcă, urmărit de blestemul pământului

Piţurcă a plecat de la Steaua din cauza pământului. E oarecum ciudat că în secolul 21 se mai întâmplă asta. Exact ca în romanul Ion, ca-n Răscoala, ca în Moromeţii lui Preda, pe Piţurcă şi pe Becali i-a mânat dorinţa de a deţine pământ, fiorul care te cuprinde atunci când fărâmiţezi între degete ţărâna din care creşte porumbul.

Iniţial, Piţurcă a spus că are nevoie de cele 10 hectare pentru pepiniera Stelei, ca să crească jucători. Mai târziu, a recunoscut că voia să pună acolo porumb, pe care să-l prăşească jucătorii, ca antrenament. Vara nu i-ar mai fi dus în cantonamentul din Austria, ci la praşilă, în Pipera. Aşa ieşea mult  mai ieftin. Cum ar veni, îmbina utilul cu şi mai utilul.

 

Nu se ştie de unde i-a venit lui Piţurcă nebunia asta cu pământul. Unii cred că antrenorul s-ar trage dintr-o familie de iobagi, că străbunicii lui au murit la răscoala din 1907, când au ieşit în uliţă ca să fie împroprietăriţi.

 

Se ştie că din toţi banii pe care i-a câştigat ca antrenor, Piţurcă şi-a cumpărat terenuri arabile. Atunci când alţi antrenori îşi luau maşini scumpe, Piţi îşi completa colecţia de terenuri de fiţe. El a făcut furori, la un moment dat, cu un lot de pe malul Siretului, un cernoziom extrem de fertil, numai bun pentru pepeni.  Un adevărat aspirator de femei, ce să mai. De atunci, Piţi e idolul fetelor de măritat din mediul rural.

 

Auzind de cearta de la Steaua, Porumboiu i-a făcut imediat o ofertă lui Piţurcă. I-a zis că-i dă nu zece hectare de pământ, ci o sută, plus oameni plătiţi cu ziua, care să-l lucreze. Antrenorul nu a dat încă un răspuns. A spus totuşi că nu mai e aşa de încântat de pământ de când a aflat de la televizor că se învârte în jurul Soarelui.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
9 august 2010 16:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult