Poliţia rutieră: Stop accidentelor în Formula 1! Limitaţi viteza!

Poliţia rutieră din Germania, Italia şi Canada a decis să se implice în prevenirea accidentelor pe circuitele de Formula 1. Pentru asta, autorităţile vor introduce o limită maximă de viteză, pentru depăşirea căreia piloţii ar putea primi amenzi usturătoare.

„Accidentele s-au înmulţit în ultimul timp, de la tamponări uşoare până la ieşiri spectaculoase în decor, eventual cu rănirea gravă a pilotului. Dacă nu introducem nişte limitări de viteză, nimeni n-o să mai poată circula în siguranţă pe pistele de Formula 1”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere din Italia.

Alături de limitarea vitezei la 160 de kilometri/h pe porţiunile de drum drept şi 50 kilometri/h în curbe, poliţia mai vrea să amplaseze, la marginea pistei panouri imense cu mesajul „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate.”

Heikki Kovalainen, pilot al echipei Lotus-Cosworth: „Nu ajută la nimic să mergi cu viteză mare. Ce rezolvi dacă te grăbeşti, că tot acolo ajungi, în punctul din care ai plecat. Mai bine să ajungi mai târziu decât deloc. Nu-i înţeleg pe ăştia care gonesc ca nebunii. Am înţeles, nu le pasă de siguranţa lor, dar poate să le sară oricând un copil înainte.”

Potrivit autorităţilor, o altă problemă serioasă o reprezintă piloţii de Formula 1 care se urcă băuţi la volan.

„Unii vin direct de la bairam sau de la nuntă şi au impresia că pot duce o cursă până la capăt. Nimic mai fals, încrederea asta a lor tot de la băutură vine. Mai bine îşi pun nevestele să conducă,” a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei rutiere din Italia, însă altul, pentru că cel de mai devreme a fost schimbat între timp, din cauza declaraţiei complet aberante pe care ne-a dat-o.

Echipele din Formula 1 susţin însă că adevăratele probleme ale competiţiei sunt altele. Ele acuză, în primul rând, starea proastă a pistelor.

„Degeaba ne luăm maşini bune dacă nu avem pe unde să mergem cu ele. Punem la punct monoposturi tot mai rapide, dar lipsesc nişte drumuri decente, pe unde să le putem conduce. Formula 1 este plină de piste proaste, care îi exasperează pe piloţi,” este de părere un reprezentant al scuderiei Ferrari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
2 iunie 2010 08:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult