Premiul Nobel pentru matematică acordat savantului care a explicat cum funcționează Liga Națiunilor la Fotbal

În urma meciului de la finalul acestei săptămâni România și-a asigurat un loc mediu în grupa 3 a ligii C a ligii națiunilor la fotbal între națiuni. În proporție de 90% nu se va califica pe primul loc și are șanse importante să ajungă pe ultimul loc, ceea ce ar avantaja-o. 

„Asta înseamnă că poate începe tura viitoare dintr-o grupă cu echipe mult mai slabe, ca San Marino, Lichtenstein, FC Lidl, selecționata angajaților LIDL, revelația acestui sezon la fotbal. În acest caz România ar putea câștiga grupa și s-ar putea califica direct la europenele din anul următor pentru că primele locuri din toate grupele se califică. Sau nu, că se poate și să nu se califice niciuna”, a declarat Mircea Condurățeanu, savantul român de la Institutul de Matematică Avansată cu puțin timp înainte ca colegii lui să izbucnească în aplauze și să-i ofere premiul Nobel.

Conform algoritmului dezvoltat de dr. Condurățeanu, naționala României are șanse matematice să termine pe locurile 1-3 în grupa în care joacă și ar putea prinde un culoar favorabil dacă pică în același bol cu echipe de calibru similar cum ar fi Bulgaria, Macedonia, Tirolul de Vest și Insulele Canare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

15 octombrie 2018 13:48
Citește mai mult despre: liga natiunilor matematica nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult