Premiul pentru cel mai mişto nume din România, câştigat din nou de Basarab Panduru

Fostul fotbalist Basarab Panduru a câştigat şi anul acesta Premiul Societăţii Române de Nume Şmechere Pentru Cel Mai Mişto Nume, depăşindu-i la mustaţă pe principalii trei contracandidaţi, un electrician de 49 de ani din Călăraşi pe nume Napoleon Bărbat, un poliţist din Deva pe care îl cheamă Traian Berbeceanu şi un tehnician silvic din Bistriţa, Horea Cloşca Crişan Lupu.

Ferdinand Viteză, fost campion la nume mişto şi membru al juriului de anul acesta, explică cum s-a făcut departajarea: „Am ţinut cont de faptul că pe Basarab Panduru îl cheamă şi Nică. Basarab Nică Panduru. Exact acea tuşă de candoare copilărească, de sensibilitate de care avea nevoie acest nume falnic ca să strălucească cu adevărat.”

Juriul a analizat şi contestaţia depusă de Marc Aureliu Akebono, indicând că în actul de naştere pe acesta îl cheamă Marcel Grasu. „Se pun doar numele primite la botez, orice schimbare, fie şi pe căi legale, te descalifică”, a declarat Spartacus Părpepiepţescu, secretarul Societăţii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
3 martie 2021 16:03

Alte articole

Vezi mai mult