Presa italiană a explodat: „Umilință istorică pentru Lazio! Cum să iei gol de la săracii ăia?!”

Agitație la Roma în urma meciului dintre Lazio și fcsb. După ce echipa lui Dică i-a umilit pe laziali, marcându-le un gol bâlbâit chiar pe terenul acestora, presa din Italia a reacționat dur. „Lazio, rușinea Italiei? Ba chiar a Europei!”, „Afară din Roma, afară din Italia!” sau „Dați tricourile înapoi la magazie și mergeți la pensie!” sunt doar câteva dintre titlurile dimineții în Peninsulă.

Chiar și ziariștii mai moderați s-au arătat revoltați de prestația mai mult decât jenantă a lazialilor: „Practic, românii au șters pe jos cu această echipă, reducând-o la postura de jucărie ridicolă. Da, Lazio a înscris 5 goluri, dar cu ce preț?! Din păcate, cu cel al terfelirii istoriei și tradiției clubului”, a izbucnit unul dintre editorialiști. Microbiștii mai bătrâni și-au amintit episoade similare, când Lazio se făcea de râs în fața vreunei echipe andorreze care înregistra un șut pe spațiul porții sau când vreun namibian mai suplu reușea o foarfecă în careul roman.

Totuși, lazialii au dus acum umilința la un nivel fără precedent, primind gol de la ceva ce cu greu poate fi numit echipă de fotbal. Suporterii s-au manifestat și ei violent, sute de ultrași luând cu asalt cantonamentul romanilor, gata-gata să-i linșeze. Pentru a aplana conflictul, Simone Inzaghi a luat asupra sa mare parte din vina acestui eșec usturător.

Totuși, nici măcar antrenorul n-a suportat să îndure rușinea singur. Astfel, imediat după meci, a anunțat reziliera contractelor mai multor vedete din lot, dar și interesul pentru Găman. „Dacă vrem să reconstruim Lazio de la zero, atunci Valerică e clar soluția ideală”, spune Inzaghi cu un început de optimism în glas.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
23 februarie 2018 14:33
Citește mai mult despre: FCSB Lazio

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult