După mai bine de trei luni de ascensiune pe cel mai dificil versant, un pensionar din cartierul Balta Albă a devenit cel mai în vârstă român care înfruntă cu succes Everestul! Aflat la altitudinea de peste 8000 de metri, Deceneu Petrescu, în vârstă de 79 de ani, şi-a sunat astăzi nepoţii ca să se plângă că acolo sus e foarte curent.

primul_pensionar_roman_pe_everest.jpg
“Cam trage” au fost cele două cuvinte care au încununat cariera de alpinist a lui Petrescu, care a cucerit temutul vârf nepalez însoţit doar de căruciorul său de cumpărături şi un căţel vagabond care nu muşcă decât oameni răi.

Întrebat de ce nu şi-a luat o călăuză dintr-un sat de la poalele muntelui, vârstnicul temerar a bombănit succint că “şerpaşii din ziua de azi nu mai au pic de respect” şi ceva neinteligibil despre muzica asta modernă.

Problema principală a Everestului, spune Petrescu, rămâne însă curentul, iar nepalezii ar face bine să pună pe sub uşi nişte cârpe făcute sul, ca să nu mai iasă căldura, altfel vor plăti o grămadă la iarnă.

Câţiva alpinişti care l-au întâlnit pe traseu încă dezbat dacă intenţia lui era să înfigă steagul României pe “acoperişul lumii” sau dacă s-a rătăcit în drum spre piaţa Miniş.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 25.05.2016 02:15 Sport

National Cinematografic