După mai bine de trei luni de ascensiune pe cel mai dificil versant, un pensionar din cartierul Balta Albă a devenit cel mai în vârstă român care înfruntă cu succes Everestul! Aflat la altitudinea de peste 8000 de metri, Deceneu Petrescu, în vârstă de 79 de ani, şi-a sunat astăzi nepoţii ca să se plângă că acolo sus e foarte curent.

primul_pensionar_roman_pe_everest.jpg
“Cam trage” au fost cele două cuvinte care au încununat cariera de alpinist a lui Petrescu, care a cucerit temutul vârf nepalez însoţit doar de căruciorul său de cumpărături şi un căţel vagabond care nu muşcă decât oameni răi.

Întrebat de ce nu şi-a luat o călăuză dintr-un sat de la poalele muntelui, vârstnicul temerar a bombănit succint că “şerpaşii din ziua de azi nu mai au pic de respect” şi ceva neinteligibil despre muzica asta modernă.

Problema principală a Everestului, spune Petrescu, rămâne însă curentul, iar nepalezii ar face bine să pună pe sub uşi nişte cârpe făcute sul, ca să nu mai iasă căldura, altfel vor plăti o grămadă la iarnă.

Câţiva alpinişti care l-au întâlnit pe traseu încă dezbat dacă intenţia lui era să înfigă steagul României pe “acoperişul lumii” sau dacă s-a rătăcit în drum spre piaţa Miniş.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Wednesday, 25.05.2016 00:15 Sport

National Cinematografic