Prosteste ample în Vaslui, după ce preţul celei mai populare băuturi, spirtul Mona, a crescut cu 15%

Vasluienii au decis să ia atitudine faţa de batjocura cu care sunt trataţi! După ce preţul celei mai populare băuturi din Vaslui, spirtul medicinal Mona, a fost mărit de farmacişti cu 15%, vasluienii şi-au luat toporul din bătătură şi au ieşit pe uliţe, că străzi nu au, ca să protesteze.

„Că se scumpeşte pâinea, înţeleg! Că se scumpeşte apa, înţeleg! Dar cum să scumpeşti spirtul Mona? O să murim de foame şi o să ajungem să ne dăm în cap pe stradă, de-o să ne vadă toată ţara la Ştirile de la ora 5”, s-a revoltat Ghiocel Asimionesei, în timp ce-şi ostenea setea cu o gură sănătoasă de spirt Mona.

Veştile proaste nu se opresc însă aici. Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care se va aplica doar în judeţul Vaslui: spirtul Mona va fi inclus în categoria băuturilor alcoolice şi accizat pe măsură, ceea ce practic va dubla preţul licoarei preferate a vasluienilor. „O să ajungem să bem ţuică de pufoiacă sau din electrozi”, îşi plâng de milă vasluienii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
27 februarie 2013 14:02

Alte articole

Vezi mai mult