Record! Un tânăr român e primul alpinist utilitar care a spălat Everestul de sus până jos

A început cu geamurile propriului apartament, a continuat cu marile clădiri de birouri din Pipera iar acum şi-a înscris numele pe vecie în marea carte a alpinismului utilitar! Decebal Popescu, un tânăr de 26 de ani din Capitală, a devenit ieri primul alpinist utilitar care a spălat Everestul de sus până jos, lăsându-l mai proaspăt şi mai curat ca niciodată.

„Nu vreţi să ştiţi cât praf atrage un munte de aproape 9000 de metri”, spune Decebal. „Sincer, meritul nu e doar al meu. N-aş fi reuşit asta fără ajutorul şerpaşilor care mi-au ţinut găleata cu detergent.”

„Urcuşul până în vârf e o nimica toată, greul începe abia după aia”, explică alpinistul utilitar. „Cobori încetişor pe gheţar, dai cu săpun, pe urmă cu racleta, când ai bucăţele de stâncă ieşite în afară le iei separat, cu o lavetă umedă, pe urmă lustruieşti porţiunea de versant cu o cârpă uscată şi mai cobori un pic.”

„Everestul mi-a luat vreo şase luni, şi cred că va trebui să mă urc la loc, că sus deja nu mai luceşte ca înainte”, adaugă Decebal. „Ceilalţi alpinişti, cei mai puţin utilitari, mă înjură că le las muntele alunecos, dar eu doar îmi fac datoria.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 august 2018 11:04
Citește mai mult despre: alpinism alpinist utilitar Everest

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult