Ce poate fi mai plăcut decât o întrecere sportivă când vrei să aplanezi un conflict? De câteva zile, Rusia dă semne că şi-ar dori împăcarea cu România prin distracţie şi joc: imagini transmise recent de sateliţii NATO arată 45.000 de ruşi în costume de paintball traversând Ucraina în direcţia Bucureşti.

rusi_costume_paintball.jpg
“Imaginile sunt cât se poate de clare. Spre vama Siret mărşăluiesc circa 45.000 de oameni cu uniforme de camuflaj. Echipament de paintball, în mod categoric”, a declarat col. Decebal Popescu, purtătorul de cuvânt al Statului Major. “Trebuie să-i întâmpinăm cu băuturi răcoritoare, cum se cuvine, vor fi mers câteva mii de kilometri prin soare.”

Un alt ofiţer a pus la îndoială spusele lui Popescu: “Mie nu mi se pare că alea sunt costume de paintball. Nu vreau să îngrijorez pe nimeni, dar înclin să cred că e mai degrabă echipament de airsoft.”

Deşi, în mod clar, intenţia ruşilor era să ne facă o surpriză, oficialii de la Kremlin au confirmat însă zvonul iniţial, frecându-şi palmele de sportivitate şi fair-play: “Da, balşoi paintball, haraşo distracţie la voi.”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Friday, 05.06.2015 18:10 Sport

National Cinematografic