Remarcabil. Messi încă joacă fotbal la vârsta la care unii poliţişti sunt deja la pensie!

Cine spunea că fotbalistul argentinian Leo Messi este un mutant genetic, o deviație de la omul standard, nu exagera deloc. La vârsta la care polițiști români, sau alți angajați ai ministerului de interne, ies la pensie, Messi încă joacă fotbal, și la nivel înalt, nu la Academica Clinceni.

„Este, fără îndoială, o componență genetică în vitalitatea lui dar să nu uităm la ce medicamente avansate au acces medicii de la Barcelona, unde și-a petrecut majoritatea carierei. Sigur a folosit steroizi, înlocuitori de testosteron și hormoni de creștere pentru a se menține în formă. În orice caz, ingrediente care nu se găsesc în șaorma”, explică Decebal Popescu, specialist în nutriție și antropologie.

Previziunile arată că Messi ar mai putea să muncească, poate nu ca fotbalist, dar tot în domeniu, până la cel puțin 65 de ani, poate chiar 70, vârstă la care oamenii decid să iasă la pensie. „Trebuie să înțelegem însă că, pentru oameni, speranța de viață pe planetă e pe la 77 de ani, spre deosebire de cimpanzei, care au o speranță de viață de maxim 40 de ani”, spune specialistul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

18 decembrie 2022 13:10
Citește mai mult despre: Messi pensie politisti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult