Românii care au alergat un maraton vor fi luați obligatoriu în Armată

Vești îngrijorătoare pentru românii care au alergat la maraton. Pentru că Armata duce lipsă de recruți cu pregătire fizică bună, toți alergătorii care au terminat măcar o cursă de 10 km vor fi convocați automat în forțele armate, în special la Infanterie. În schimb, Aviația și-a rezervat deja dreptul de a-i convoca la arme pe alergătorii care termină pe primele 10 locuri, pentru că aceia aleargă mai repede decât un Mig din dotarea României.

Cei care au alergat și au terminat cursa de 42 km vor deveni automat ofițeri, mai ales dacă știu și să citească și să scrie, condiție pe care 25% din recruți nu o îndeplinesc, susține Robert Acrișor, șeful Statului Major.

Alergătorii care se vor sustrage de la recrutare vor fi urmăriți, spune Robert Acrișor, însă nu e clar cine din Armată ar putea să-i prindă, pentru că burtoșii și-ar da sufletul după 20-30 de metri.

Planul celor din Armată este să stea la finish la cursele mari, gen semimaratonul București sau maratonul din toamnă, și imediat ce alergătorului i se pune medalia la gât să i se dea și ordinul de încorporare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
26 aprilie 2024 11:38
Citește mai mult despre: alergare armată

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult