S-a aflat de ce nu ne calificăm la Mondiale: naţionala originală, înlocuită cu un fals în anii ’90!

Nemaiavând astâmpăr până începe Mondialul din Brazilia, celebrul jurnalist de investigaţie şi redactor de ediţii de colecţie pentru copii, Cătălin Tolontan, a demarat o nouă anchetă. El afirmă că a descoperit cea mai mare operaţiune de falsificare şi mai ales uz de fals din ultimii 15 ani. Astfel, componenţii actualei naţionale de fotbal a României ar fi doar niste cópii nereuşite, executate grosolan, cu care au fost înlocuiţi la un moment dat jucătorii originali.

Deşi nu se ştie unde au ajuns adevăraţii tricolori, există bănuieli că s-ar afla în colecţii particulare din străinătate, deghizate în naţionale cu nume obscure precum „Anglia” sau „Brazilia”. „Falsificatorii au lucrat profesionist, unii jucători au fost decupaţi cu grijă pe margini, apoi transportaţi la adăpostul întunericului şi ascunşi în dulăpioarele cu pereţi dubli din cantonamentele altor selecţionate. Pe alţii pur şi simplu i-au luat cu tot cu echipament, hoţii profitând că Nea Puiu era cu faţa la icoane iar Ţeţe Moraru moţăia într-un colţ”, dezvăluie Tolontan.

Falsificatorii făceau parte dintr-o reţea organizată, dovadă stând şi metodele prin care şi-au şters urmele. De exemplu, pentru a înşela câinii special antrenaţi, hoţii au dat în urma lor cu prafuri – cum a fost în cazul subtilizării adevăratului Mutu – ori au compromis dovezile stropindu-le cu alcool din abundenţă, manele şi asistente TV – ca în cazul celorlalţi fotbalişti. „Dintre toţi, doar Piţurcă n-a fost falsificat, astfel de exponate, în ciuda rarităţii, neavând totuşi căutare în occident, mai ales în rândul rafinaţilor cunoscători de fotbal”, completează jurnalistul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
12 iunie 2014 12:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult