S-a corectat singură! Viorica Dăncilă abia așteaptă finala Europa League „de la ora două mii o sută patruzeci și cinci”

Cine spune că premierul României e o semianalfabetă ce nu contenește cu greșelile de exprimare dovedește doar o răutate gratuită față de șeful guvernului. Și asta pentru că doamna Viorica face eforturi constante de a se corecta și a-și îmbunătăți discursul public. Cel mai recent exemplu vine de la întâlnirea cu membrele Asociației Fostelor Secretare de Liceu cu Profil Agroalimentar, filiala Teleorman.

În lupta sa titanică împotriva discriminării de gen, doamna Viorica a vorbit și despre fotbal, demonstrând că nu e un sport doar pentru bărbați. Doamna premier a spus că abia așteaptă să vadă finala Europa League, dar – din cauza entuziasmului sau a temperaturilor prea mari pentru luna mai – a fost cât pe ce să repete o greșeală recentă, corectându-se însă rapid, cu grația ce o caracterizează: „Sigur va fi un spectacol fotbalistic de înaltă generație între Marseille, Atletico și Madrid. Orice microbist îi este teamă să nu rateze așa un meci, mai ales dacă are un program încărcat ca al meu. Dar orice s-ar întâmpla, voi fi în fața televizorului de la ora douăzeci și un… ora două mii o sută patruzeci și cinci.”

Mai mult, dovedind reale cunoștințe tehnico-tactice, doamna Viorica și-a continuat analiza cu dispunerile în teren ale celor două echipe: „E de văzut dacă Marseille va juca tot în formula patru mii două sute treizeci și unu, ca în partida de campionat cu Guingamp sau antrenorul Garcia va renunța la un închizător, pentru o așezare patru mii o sută patruzeci și unu, mai ofensivă. Oricum, le va fi foarte greu în fața ucigătorului patru mii trei sute doisprezece practicat de Simeone la Atletico”, a încheiat domnia sa, închizându-le gura contestatarilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
16 mai 2018 14:44
Citește mai mult despre: Dancila

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult