Se simte că e perioada cumpărăturilor! Se spune mai des ”Doriți pungă?” decât ”M*ie Steaua!”

Apropierea sărbătorior pare că le-a luat mințile românilor. Expresia cea mai iubită și folosită de către români, ”Muie Steaua”, a fost detronată pentru prima oară în acest secol. Vinovată pentru această uzurpare este întrebarea obsedantă a casierilor din supermarketuri și hypermarketuri, ”Doriți pungă?”

”Parcă nu mai știm să ne bucurăm cum trebuie de sărbători”, s-a revoltat reputatul etnolog Decebal Popescu. ”S-a ajuns în situația dramatică în care trebuie să te duci în Apuseni, sau prin alte zone în care încă au ajuns supermarketurile, dacă mai vrei să simți feeria sărbătorilor de iarnă și să auzi oamenii urând un sincer «Muie Steaua». E trist că s-a ajuns aici.”

Reputatul etnolog spune că se impune o ordonanță de urgență, prin care situațiile în care se aude mai des ”Doriți pungă?” decât ”Muie Steaua!” să nu mai fie posibile. ”Există mai multe soluții: fie vânzătorii de la raft să te întâmpine cu «Muie Steaua», ca să compenseze situația, fie la boxe, în loc de colinde, să se audă scandări de stadion cu «Muie Steaua». Soluții există, mai rămâne să apară și voința politică”, apreciază Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
21 decembrie 2015 17:53
Citește mai mult despre: cumparaturi sarbatoare Steaua traditie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult